Előszó

2009.06.13. 15:59

   Az oldalt azért hoztam létre, hogy megoszthassam az érdeklődökkel saját írásaimat. Ennek ellenére mások szerzeményeit (novellát, folytatásos történetet, verset) is szívesen közzéteszek, amennyiben néhány feltételnek megfelel.

   Először is: Ne hemzsegjenek benne a helyesírási hibák. (Ha nem vagy tisztában a magyar nyelv helyesírási szabályaival, akkor látogass el ide). Ezzel nem azt mondom, hogy egyetlen hiba sem lehet benne, én is emberből vagyok, én is vétek olykor hibákat. Csak azt mondom ezzel, hogy ha már az első tíz mondantban húsz hibát találok/lunk, tovább sem fogom/juk olvasni.

   Másodszor: Ha történetet küldesz be, törekedj arra, hogy könnyen érthetően legyen megfogalmazva, ne legyenek benne zavaros mondatok, ne legyen túlságosan szlenges (hah, ohh, uhh, ahh, öhm, hmm stb...). Ha gondolatjelet használsz, vagyis párbeszédet írsz, a gondolatjel elé, amennyiben folytatod a mondatot pl: "- Köszönöm - mondta.", nem kell kitenni az írásjelet, kivéve, ha az felkiáltójel, vagy kérdőjel. Pl: "- Tényleg? - kérdezte." Ezt azért emelem ki külön, mert ezt nagyon sokan nem tudják. :) 

   Végül: A történetet word dokumentumban küld el Calibri betűtípussal, lehetőleg 12-es max 14-es betűtípussal írva. Az automatikus felsorolást vedd ki, vagyis ha entert nyomsz, ne tegyen a következő sor elé magától egy kötőjelet. Emellett a történet legyen bekezdésekbe tagolva, a magyar nyelv ugyanis ezt követeli meg. Senki helyett nem szeretném ezeket megcsinálni utólag, mert egyszerre két blogra írok, nincs időm ilyesmire.

   Az oldalon bármilyen témájú történet megjelenhet, amennyiben minden admin tetszését elnyeri. Annyit kérek még, hogy ha a sztori felnőtteknek íródik, tüntesd fel az ajánlott korhatárt. Tehát, ha például nyílt erotikus jelenet van benne, vagy vér, esetleg bármilyen kínzás, akkor ez már a történet legelején derüljön ki.

   Fanfic-eket is szívesen kiteszek, de akkor legyen feltüntetve milyen történetet folytat.

   Ha Alkonyat (Twilight saga) rajongó vagy, akkor itt olvashatsz, illetve ide küldhetsz történetet.

   Köszönöm, hogy végig olvastad. Mielőtt hozzáfognál a történetekhez, kérlek olvasd el a szabályzatot. Ígérem, hogy csak pár sor az egész.

Szerző: Audry

4 komment

Címkék: egyéb előszó

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr541182780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heki... 2009.06.14. 20:29:03

hova lehet küldeni a történetemet?

aeger 2009.06.14. 20:42:09

@Heki az író:): Ott van a jobb oldali oszlopban az e-mail cím. ;)

Dóraa 2009.12.06. 16:52:01

Hát nekem sok mondani valóm volna ...de nemtudom, hogy hol kezdjem! :S

Audry 2009.12.06. 17:51:49

@Dóraa: Első körben a sajatszavak.com-on, mert már ott frissül minden. :)Ez oldal nem frissül már, minden tartalmat átmentettünk oda. :)
süti beállítások módosítása